tisdag, april 15, 2008

EDIT: Nu funkar det.

Förbannade kommentarsfält. Funka då.
Snart kan ni kommentera. Så väldigt 1940 att ni inte kan det än, men det lirar inte bara...

återkommer.

måndag, april 14, 2008

just ja,
har ju i sann krämaranda lovat att regelbundet berätta om vilka DUMA jobbar för just nu. Vi har ju liksom tagit bort det från vår sajt, och det finns väl iofs en poäng att hålla folk uppdaterade; vi har haft en hel del besök på de delarna av webbplatsen under åren. (Undrar av vilka...hrm.)

Nu växer slutspelsskägget för ett stort byggföretag, en stor intressedriven organisation, ett försäkringsbolag, ett företag som är stora på dyra kapitalvaror, två utbildningsrelaterade aktörer och ett par tre till i mediasektorn. Vill ni veta vilka dessa är mer exakt så får vi snacka om det i någon annan kanal.

Etiketter: ,

När TV:n kom så försökte radiofolket göra radio - fast på tv (på SVTs "Öppet arkiv" finns hur mycket härliga klipp som helst.)

När webben kom försökte tidningsmänniskorna göra tidning på webben. Det har funkat so far, precis som nyhetsuppläsningarna funkade några år för radiofolket. Med betoning på några år.

Efter ett tag började man göra TV för TV-mediet. Och det blev ju riktigt bra! Nu är det dags för mediahus och tidningar ute i landet att börja göra webb för webben. Redaktionella idéer som funkar för webben. Annonskoncept som hjälper kunderna att sälja mha webben. Vissa har bra grejjer på gång, andra har inte ens en webbsajt...

Och snälla, snälla - lösningen är inte att låta TV-folket göra TV på webben.

Antingen så är amerikanerna helt fel ute, eller så är de helt rätt ute. Jag har min åsikt klar om sajter som NYTimes satsning på My Times, MyLAtimes, samt hyperlokala PegasusNews. Jämför den med vilken lokal/regional tidningswebbplats i Sverige som helst.

----
Snart åker jag till Web 2.0. Expo i San Francisco efter ett stopp i LA för lite musikutövande. Det tänker jag förpesta er tillvaro med framöver. I övrigt så tycker jag ni skall köpa bandet Motorpsychos senaste platta "Little Lucid Moments" - det bästa från Norge sedan McLax.


Etiketter: , , ,